mandag den 17. marts 2008

Forårsspor - planter

FIND FORÅRET
En skovsyre 'fanget' i februar... tag fat på bestemmelse af forårsplanterne på din biotop - se nogle fif på Idas naturfagsblog.
Læg mærke til blomsten nedenfor - kronbladenes form - forestil dig at du er et insekt på jagt efter nektar i bunden af blomsten - prøv evt. forsigtig med en finger... hvad sker der?
Mærk også på plantens stængel - du kan næsten se det på billedet: Den er fikantet. Blomstens og stænglens form er feltkendetegn for plantefamilie læbeblomster - her en guldnælde. Måske kender du døvnælden, som har hvide blomster - og har prøvet af plukke en blomst af og smage på nektareren?

Tag på jagt efter forårsbebudere. Hvordan står det til på din biotop? Se her: Danske-dyr.dk

BEARBEJDNING AF NATUROPLEVELSERNE
Når du igangsætter lege / aktiviteterne med de fund som brugerne gør i naturen, har det betydning for brugerens opfattelse af disse. At lege med pressede, laminerede planter, med fotos eller scanningsbilleder af naturgenstande bearbejder oplevelserne både sprogligt og begrebsmæssigt: Kan du huske hvordan blomstersaften smagte? Prøv at se de små fine hår på den firkantede stægel. Her er en beskrivelse af hvordan du laver laminerede blade til en holdbart habarium - eller billedlotteri mv.











Lav et vendespil med brugernes egne fund - se Idas naturfagsblog

Mere inspiration: Forårsplanter i skoven

God tur :-)

Ingen kommentarer: