Vi går på spirejagt i køkkenet - rodfrugter til topspiring, kerner, nødder, korn...
Vi vil lave vores egne tomatplanter - Asbjørn vil helst bruge dem til ketchup ;-) En enkelt skive lægges på jorden - rundt om hver kerne er en lille hinde, der hæmmer spiringen - denne nedbrydes af bakterierne i jorden og kernerne vil spire. Nogle anbefaler at pille kernerne ud af tomaten, vaske dem og tørre dem på et stykke køkkenrulle inden såning. Hinden nedbrydes også, når tomaten spises - jeg havde tomatplanter i min hønsegård, fordi hønsene af og til blev fodret med tomat ;-)
Tomatskiven efter et par uger - klar til at blive priklet ud (fordelt i potter, således af den enkelte plante får mere plads)
Her er noget af høsten fra en enkelt skive tomat sidste sommer - knapt modne endnu...
Et par indlæg fra min naturfagsblog:
lørdag den 11. april 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar