Første dag på studiet laves bålmad i linjefaget værksted, natur og teknik.
Kærnemælken skal være uhomogeniseret - ellers skiller den ikke i ostemasse og valle.
En grydeske trækkes forsigtigt gennem ostemassen for at fordele varmen - hold temperaturen på ca. 50 grader.
Osten krydres med årstidens vilde urter - her suppleret med hvidløg og forårsløg.
Vallen fra osten bruges af brød-holdet til at lave Jernalderkiks - opskrift
Kiksene steges sprøde på bagepladen.
Holdet bager også lækre boller i grydeovnen
Brødet spises sammen med frikadeller (trommestikker) - lavet af frikadelle-holdet:
Dellerne er med revede gulerødder, forårsløg, hvidløg og meget andet ;-)
Koncentrerede miner på suppe-holdet...
Team work :-)
Til dessert: Bananer fyldt med chokolade - og bagt i gløderne; Bananklatkager fra Jamica
... og bagte æbler fyldt med havregryn blandet med farin og kanel.
Æblerne pakkes ind i saltdej - i stedet for at bruge sølvpapir.
Selvom saltdejen bliver helt sort, er æblerne inden i dejen bløde og lækre!
Værksted, natur og teknik, UC Syddanmark
Ingen kommentarer:
Send en kommentar