torsdag den 1. september 2011

Mød Værksted, natur og teknik

Velkommen til et nyt hold netstuderende PN11-S


Første dag på studiet laves bålmad i linjefaget værksted, natur og teknik.




Oste-holdet er i gang med at lave kærnemælks frisk ost - se opskriften


Kærnemælken skal være uhomogeniseret - ellers skiller den ikke i ostemasse og valle.

En grydeske trækkes forsigtigt gennem ostemassen for at fordele varmen - hold temperaturen på ca. 50 grader.

Osten krydres med årstidens vilde urter - her suppleret med hvidløg og forårsløg.

Vallen fra osten bruges af brød-holdet til at lave Jernalderkiks - opskrift


Kiksene steges sprøde på bagepladen.

Holdet bager også lækre boller i grydeovnen


Brødet spises sammen med frikadeller (trommestikker) - lavet af frikadelle-holdet:

Dellerne er med revede gulerødder, forårsløg, hvidløg og meget andet ;-)

Koncentrerede miner på suppe-holdet...


Team work :-)


Til dessert: Bananer fyldt med chokolade - og bagt i gløderne; Bananklatkager fra Jamica



... og bagte æbler fyldt med havregryn blandet med farin og kanel.



Æblerne pakkes ind i saltdej - i stedet for at bruge sølvpapir.

Selvom saltdejen bliver helt sort, er æblerne inden i dejen bløde og lækre!








Værksted, natur og teknik, UC Syddanmark


Ingen kommentarer: