onsdag den 7. maj 2014

Bålmad og spiselige planter

SPISELIGE PLANTER

 
 
Her først i maj er der en overflod af spiselige planter i naturen. Se en god lang liste af muligheder for spiselige planter / skovmad - skove-i-skolen.  Jeg har indsamlet kratvioler i Pamhuleskov.
 
 
 
Jeg har tørret dem på et stykke køkkenrulle i en varm vindueskarm og så vil jeg kandisere dem ved at pensle dem pasteuriserede æggehvider og drysse dem med flormelis
 
 
Det blev til kandiserede violer til et par enkelte muffins, mon ikke jeg skal nå at have samlet lidt flere? Et forløb om violer ud fra en kulturhistorisk vinkel
 

 

BÅLMAD

4.semester har lavet bålmad - og bl.a. krydret kartofler med farsfyld med skovmærke
 
 
 
Kartoffel-dellerne blev bagt i grydeovnen, hvilket gav dem en god sprød overflade. Skovmærke smager lidt hen ad kanel. Smagen var ikke så tydelig i frikadellerne, de smager mere igennem i brød. Se et forløb om skovmærke på undervisningsbloggen
 
Der blev også kogt suppe med skvalderkål, brændenælder, ramsløg, mælkebøtte kronblade - og sikkert meget mere ;-) på bål komfuret.
 
 
Se flere stemningsfulde fotos på Birthes blog - flotte grydebrød på Christinas blog - speltfladbrød og andet godt på Connies blog, samt lækre bagte æbler på Sannes blog
 
God fornøjelse i foråret.
Ida
 
Værksted, natur og teknik - UC Syddanmark - netuddannelsen i Aabenraa
 
 
 

 
 



 


Ingen kommentarer: