Jeg har nu været i gang med at afprøve forskellige frøs spireevne - her sætter jeg eksperimentet op
En del er lykkedes og andet er ikke kommet i gang endnu - jeg har fastholdt processen med en Stop Motion film
Her på oversigten ses hvad der er sået hvor...
Her er hvad jeg troede ville ske - og hvad der er sket her efter 3 uger (med fed)
Chili: spirer
hurtigt (1-2 uger) – er ikke spirer
endnu
Tomat: spirer
efter 2-3 uger - kernerne udenfor skiven spirer først, fordi der er mindre der
skal nedbrydes – frøene mugnede for mig,
jeg vil lade nogle nye tørre lidt først, har før fået det til at lykkes
Sesamfrø: spirer
efter 2-3 uger - frøene er ikke polerede dvs. skallen og kimdelen er ikke
fjernet fra frøet – spirer ikke, mon de
er behandlet på en alle andet måde så spireevnen er forsvundet / kimet ødelagt?
Hørfrø: spirer
hurtigt (1-2 uger). Frøene er hele og med skal. - spirede efter 2 uger – se filmen
Sukkerærter:
Spirer ikke - jeg brugt friske ærter, jeg tror de skal tørres før de sås, for
at undgå at ærten mugner. – de er ikke
spiret. Jeg har lagt nogle til tørring, så jeg vil prøve at så…
Græskarfrø:
Spirer ikke - jeg har udvalgt de mest hele kerner, men jeg tror den manglende
frøskal har ødelagt spireevnen (se kernerne nedenfor). – de er ikke spiret som forudsagt.
Koriander: spirer
efter 2-3 uger. Frøene er hele og med skal – spirede efter 2uger – se filmen
Æble: spirer
meget langsomt – er ikke begyndt at spire
endnu
Sennep: spirer
efter 2-3 uger. Frøene er hele og med skal – spirede allerede efter få dage – se filmen
Nigella frø:
spirer efter 2-3 uger. Frøene er hele og med skal – spirede efter 2 uger – se filmen
Kardemomme: Jeg
gjorde to forskellige ting, såede en hel kapsel og åbnede en kapsel og såede
frøene enkeltvis. Jeg tror de frø jeg har sået enkeltvis spirer efter 2-3 uger.
– er ikke begyndt at spire. Jeg prøver
igen med nogle nye frø…
Værksted, natur og teknik - UC Syddanmark
Ingen kommentarer:
Send en kommentar