torsdag den 10. september 2009

Strandliv - rejer

Det er spændende at fange sin egen frokost - Asbjørn stryger rejer i bevoksningen af blæretang tæt ved strandkanten og rundt om høfdens store sten
Der er rejer i næsten hver eneste ketchertræk! Vi fanger både alm. rejer / roskilderejer og tangrejer - disse bliver begge røde ved kogning (se nedenfor) - og kan derved kendes fra hesterejen som ikke skifter - men dog sagtens kan spises.

Rejerne koges i ganske få minutter - husk at medbringe drikkevand til at koge i ...
Klar til en skøn rejemad i vandkanten, men sokker og støvler tørrer ;-)


Du kan også plukke blåmuslinger - i alle de måneder der hvor navnet indeholder et 'R', siger Anke. Brug kun de muslinger, der lukker sig, når du tager dem op af havet - og som åbner sig, når du har kogt dem - sorter alle andre fra. Prøv også at tilberede blåmusliger og østers - Ankes blog

Velbekomme!
Ida

2 kommentarer:

Anke sagde ...

Hej Ida,
det er noget der skal afprøves! Jeg skal få fat i sådan en mh... hvad kaldes det nu? Kogegryde med bål? Frilufts grej! Den er så praktist, fordi den er så lille. Jeg tror ikke på, at gummistøvlerne (indvendigt) plejer at være tørrt efter sådan en tur :)
Det med måneden "r" ved blåmuslingen er en gammel regel, mener det har noget med algerne om sommeren at gøre.

Ida Guldager sagde ...

Hej Anke!

Tak for din kommentar ;-) Du skal have fat i et stormkøkken - kaldes også en trangia. Skal du lave muslinge suppe også...