fredag den 4. februar 2011

Årstidens mad

Spis din biotop



Verdens bedste restaurent NOMA gør... hent din mad i naturen omkring dig!


I starten af februar kan der også findes spiselige planter i naturen - der høstes frisk blæretang ved Tomaj Strand - blåmuslingerne springer vi over og undgår bølger i støvlerne... Vi laver blæretangsuppe



Vi koger blæretangen en halvtimes tid - hvorefter den tages op - og fintsnittede grøntsager tilsættes.

Vi har valgt porrer, gulerødder, løg, jordskokker - de sidste 5 minutter koges tern af mørksej med. Suppen smages til med lidt hvidvin.

Se også en opskrift på blæretangsuppe i 'Vorherres køkkenhave' af Steen Viggo Jensen som har samlet sine opskrifter fra 'Husforbi' i denne spændende kogebog.

Hent også inspiration - få uges opskrift mm. i Claus Meyer Almanak: http://www.almanak.nu/

Prøv også at bruge mynte til sirup og gelé - se Heikes blog



En planket rødspætte!

God fornøjelse!


Værksted, natur og teknik, University College Syddanmark

Ingen kommentarer: