FISK -RØGET OG INDPAKKET I SALTDEJ ELLER AVISER
Vi ryger sildefileter - læg mærke til de hjemmelavede riste til fiskene. Vi ryger med bøgesavsmuld.
Sild i røg og damp ;-)
Fileterne tager hurtigt farve - og anrettes med frisk persille.

Skrubbefileter krydres med friske urter, enebær eller citron. Vi eksperimenterer med forskellig indpakning - bagepapir med fugtige aviser omkring eller saltdej.

Vent med at pakke fiske ind i saltdejen til bålets gløder er klar - så undgår du at dejen suger væde fra fisken.

Det er lidt besværligt at holde avisen fugtig, så der ikke går ild i den - saltdejspakkerne kræver mindre arbejde og skal kun vendes enkelte gange for at sikre en jævn varme fra gløderne.

Skrubberne i avisen er dampet i sin egen væde og saften fra citronen. Skrubberne i saltdejen er også blevet tilberedt passende. En smart måde at undgå at bruge alufolie!!
God fornøjelse!
Værksted, natur og teknik, University College Syddanmark
Ingen kommentarer:
Send en kommentar