tirsdag den 8. februar 2011

Fisk på flere måder

FISK -RØGET OG INDPAKKET I SALTDEJ ELLER AVISER



Vi ryger sildefileter - læg mærke til de hjemmelavede riste til fiskene. Vi ryger med bøgesavsmuld.

Sild i røg og damp ;-)


Fileterne tager hurtigt farve - og anrettes med frisk persille.


Skrubbefileter krydres med friske urter, enebær eller citron. Vi eksperimenterer med forskellig indpakning - bagepapir med fugtige aviser omkring eller saltdej.

Vent med at pakke fiske ind i saltdejen til bålets gløder er klar - så undgår du at dejen suger væde fra fisken.

Det er lidt besværligt at holde avisen fugtig, så der ikke går ild i den - saltdejspakkerne kræver mindre arbejde og skal kun vendes enkelte gange for at sikre en jævn varme fra gløderne.


Skrubberne i avisen er dampet i sin egen væde og saften fra citronen. Skrubberne i saltdejen er også blevet tilberedt passende. En smart måde at undgå at bruge alufolie!!


God fornøjelse!

Værksted, natur og teknik, University College Syddanmark

Ingen kommentarer: