4. / 5. semester VNT-studerende laver bålmad
Oste-holdet laver kærnemælks friskost og bruger vallen til jernalderkiks.
Vi bager grydeboller og kanelsnegle.
Vi koger blæretangs suppe og Flemmings sammenkogte hvidkålsgryde
1 stort hvidkål
4-6 store gulerøder (evt. også andre rodfrugter)
1 stk røget bacon el. tern. (ca. 200 gr)
4-6 sitauer løg
3-6 fed hvidløg
Oliven olie el. kokusfedt
mørk balsamico
salt, pepper, muskatnød,sukker,
evt. lidt stærk mørk øl,
Varm fedtstoffet i en stor tykbundet gryde
læg det grov el. fintskårede hvidkål i gryden sammen med de gullerøderne som snittes i skiver af ca. 1 cm tykkelse.læg til sidst bacon i gryden og lad det simre under låg ved jævn varme en halv times tid, vendes et par gange. tilsæt salt , pepper og andre kryderier, sukker og balsamico, hvidløg og løg, evt øl.
lad det hele koge godt sammenendnu el halv times tid , omrøres et par gange. lad det simre under låg til det kålen har den ønskede konsistens.
smag til med dine egne favorit kryderier.
Velbekomme :-)
De røgede sild
Ingen kommentarer:
Send en kommentar